Dokonywanie dobrych wyborów dietetycznych

Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie

tłuszczu i nie mają cholesterolu. Większość z nich to doskonałe źródła

błonnika, węglowodanów złożonych oraz witamin.

Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:

– Kokos jest drogi w tłuszcze nasycone, a oliwki

są obfite w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty

Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, by ich uniknąć

za dużo kalorii z tłuszczu.

– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone

lub cholesterol jest nierzadko dodawany. Na przykład jajko

żółtka wolno dodawać do chleba lub choćby makaronu.

– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą

zawierają także dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże bądź mrożone.

– Orzechy i nasiona mają zwykle wysoką zawartość kalorii i

tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona

lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,

na przykład orzechy makadamie, które też są bogate

tłuszcz nasycony.

Pokarmy bogate w rozpuszczalny błonnik są świetne

też wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,

płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień i

nawet miazga jabłkowa.

Zawsze, gdy szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,

zawsze pamiętaj o przeczytaniu etykiety żywieniowej

lub informacje o jedzeniu. Możesz wtedy

określić, co zawiera żywność oraz kiedy jest silna

to rzeczywiście jest dla twojego ciała.

Mądrze dokonuj zdrowych wyborów żywieniowych.

olejkonopny5.pl

http://olejkonopny5.pl/category/olej-konopny-5/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.